Welke wijn zoekt u?

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

‘De wijngaarden van La Mancha hebben bewezen dat de vraag van de markt niet alleen de bepalende factor is, maar dat er ook gemakkelijk aan voldaan kan worden met de perfecte combinatie van het weer, de inzet en investeringen.’

Castilla-La Mancha is een van de grootste wijngebieden ter wereld met meer dan 470.000 hectare grond en het is het grootste wijnexport gebied in Spanje. De teeltgebieden van Virgen de las Viñas bevinden zich op een uitgestrekte Castiliaanse vlakte 650 meter boven zeeniveau in centraal Spanje. De kwaliteit van de wijnen wordt algemeen erkend, zowel voor wijnen gemaakt met inheemse druivenrassen als voor buitenlandse die uitzonderlijk geacclimatiseerd zijn. Tegenwoordig concurreren de wijnen van Tierra de Castilla met wijnen uit onder meer Chili of Australië.

Het klimaat is continentaal, typerend voor het binnenland van het Iberisch schiereiland. Het is een droog klimaat, met een regenval van ongeveer 300-400 mm per jaar. De gemiddelde temperatuur is 14,5 ° C. Het geniet van meer dan 3.000 zonuren per jaar.

De bodem bestaat overwegend uit een zandige leemstructuur met kalksteenlagen. De bodems zijn gemakkelijk verwerkbaar, zeer poreus en doorlaten, die samen met de klimatologische omstandigheden helpen om een druif van uitzonderlijke kwaliteit en staat van rijpheid te verkrijgen.